+36 (23) 521-100
kft@bevonattechnika.hu

Helyszíni munkák

Helyszíni korrózió elleni védelem Magyarországon és Európában:

Komplex műszaki megoldásokat fejlesztünk ki és valósítunk meg a partnereink korróziós problémáinak megoldására. Mérnökirodával, felkészült külső kivitelező csoportokkal, gépjárműflottával, hordozható festő berendezésekkel állunk rendelkezésre.

 • professzionális felület előkészítés, szemcseszórással, nagynyomású vízzel, lézerrel
 • korrózióvédelmi festés állványozással, alpin- és búvártechnikával, korszerű gépekkel
 • energiaipari tároló tartályok, gépészeti rendszerek korrózióvédelme, szigetelése
 • olajipari és vegyipari csővezetékek festése, felújítása
 • kémények, tornyok, oszlopok korrózióvédelme
 • vízgazdálkodási létesítmények korrózióvédelmi munkái
 • szennyvíz létesítmények festési, szigetelési munkái
 • hidak, csőhidak, felüljárók korrózió elleni védelme
 • acélszerkezetek korrózióvédelme, tűzálló bevonata
 • mezőgazdasági tárolók korrózióvédelme
 • nagyméretű ipari berendezések karbantartása, felújítása
 • hajók, uszályok korrózió elleni védelme

Nem minden műtárgyat lehet szétszerelni, és korszerű körülményeket biztosító festőüzembe szállítani, mint például hidakat, épület acélszerkezeteket, speciálisan nagyméretű tartályokat, oszlopokat, tartó szerkezeteket, vagy beépített egyéb acélszerkezeti műtárgyakat. Ilyenkor a helyszínen kell megoldani a korrózióvédelmi feladatokat, amely ebben az esetben mindig gondos tervezéssel és környezetvédelmi előkészítéssel kezdődik. Ezeknél a festési munkálatoknál is elengedhetetlen a felület megfelelő előkészítése, amely általában itt is valamilyen szemcseszórási módszerrel történik, csak munka közben sokkal jobban kell figyelnünk a környezet védelmére, megóvására. Ezek a munkák a legtöbb esetben komoly állványozási feladatokkal járnak, de vállalunk acélszerkezeti festéseket és korrózióvédelmi munkákat alpintechnikával vagy szükség esetén búvártechnikával is. Mindegyik területen komoly referenciákkal rendelkezünk. A kitelepülésekhez cégünk jól felszerelt gépjármű flottával és korszerű hordozható berendezésekkel rendelkezik. A helyszíni korrózióvédelmi feladatok ellátását festési típusonként (előkészítés, homokszórás, festékszórás, speciális forrón szórt bevonat, stb.) képzett munkacsoportok végzik. Megrendelőink között számos nagyvállalat áll, referenciáink vannak erőművek, energiaszolgáltatók, gyógyszergyárak, vízügyi és szennyvíz szolgáltatók, olajipari valamint egyéb vegyipari, gyári és építőipari területeken.

Szemcseszórás

Felület-előkészítés szemcsefúvással, homokszórással

Rozsda, reve, zsír és egyéb szennyeződés hatékony eltávolítása szemcseszórással. Felülettisztítás egyszer használható és környezetbarát, visszaforgatható szemcsével. Zárt rendszerű szemcsefúvó- homokszóró kamra, mely bármely munkaterületre áttelepíthető. Környezetkímélő, anyag- és időtakarékos szemcseszórás, homokszórás különleges, sugárhajtású berendezéssel.

Tisztasági fokozatok

Szemcsesugaras tisztítás, Sa
 • Sa 1 Enyhe szemcsesugaras tisztítás
 • Sa 2 Alapos szemcsesugaras tisztítás
 • Sa 2.5 Nagyon alapos szemcsesugaras tisztítás
 • Sa 3 Szemcseszórás a láthatóan tiszta acélig

Korrózió elleni védelem (korrózióvédelem)

Acélszerkezetek korrózió elleni védelme

Korróziónak nevezzük elsősorban azokat a kémiai reakciókat, melyek során a fémek felületéről kiinduló és a fémek belseje felé haladó kémiai vagy elektrokémiai változások során az adott fémfelület roncsolódik. Ez a folyamat több szempontból is káros hatással van fémből készült szerkezeteinkre, eszközeinkre, alkatrészeinkre. Csökkenti az élettartamot, a működési biztonságot, sok esetben környezetszennyezéshez is vezet, amelynek elkerülése mindannyiunk közös érdeke. Ma már nagyon sok dolog készül fémből. Ezek megóvása, megvédése, a korrózió elleni védelem (korrózióvédelem) rendkívül fontos feladat napjainkban. A bevonattechnika fejlődése ma már lehetővé teszi, hogy hosszú időn keresztül megóvjuk a fémszerkezeteket a korrózió káros hatásaitól, meghosszabbítsuk azok élettartamát, szebbé tegyük környezetünket és ezek által megnöveljük értéküket is. A bevonat készítés alapvető célja tehát a korrózióvédelem, az élettartam és a biztonságos működés meghosszabbítása, környezetünk megóvása és szebbé tétele.

Ma már nagyon sok dolog készül fémből. Ezek megóvása, megvédése, a korrózió elleni védelem (korrózióvédelem) rendkívül fontos feladat napjainkban. A bevonattechnika fejlődése ma már lehetővé teszi, hogy hosszú időn keresztül megóvjuk a fémszerkezeteket a korrózió káros hatásaitól, meghosszabbítsuk azok élettartamát, szebbé tegyük környezetünket és ezek által megnöveljük értéküket is.

A bevonat készítés alapvető célja tehát a korrózióvédelem, az élettartam és a biztonságos működés meghosszabbítása, környezetünk megóvása és szebbé tétele.

A korrózió elleni védelmet a felületre valamilyen módszerrel felhordott bevonat biztosítja. Ez történhet hagyományos ecseteléssel, festékszórással, porfestéssel (szinterezéssel), termikus fémszórással (pl. cinkszórás). Az Ostorházi Bevonattechnika Kft mindig igyekszik az elérhető legjobb technika bevezetésével és használatával kedvező ár/érték arányú szolgáltatásokat nyújtani - kompromisszumok nélkül. A hagyományos nehéz korrózióvédelem mellett specialitásunk a kétkomponensű oldószer nélküli forrón szórt bevonatok készítése polyurea, poliuretán típusú anyagok felhasználásával, amelynek előnye a gyors térhálósodás, ezáltal jobb tapadás, hosszabb garancia érhető el. Másik említésre méltó specialitás a saját fejlesztésű csőfestő robot, amely képes csövek belsejében számítógép vezérlésű felügyelet mellett, jó minőségű ellenőrzött és dokumentált bevonat készítésre. Természetesen a csövek külsejét is automata berendezésekkel festjük, szórjuk. Hasonlóan speciális terület még a tűzvédő bevonatok készítése, amely a hagyományos korrózióvédelmi funkció mellett komoly biztonsági feladatokat is ellát. Az Ostorházi Bevonattechnika Centrum Magyarország legnagyobb, legmodernebb bérfestő üzeme. Az itt biztosított nemzetközi előírásoknak is megfelelő körülmények között alkalmasak vagyunk sorozatgyártásból adódó ipari festési, és széria fényezési munkák ellátására. Jelenleg is beszállítói vagyunk a járműipar (repülő, autó, vasút) és energiaipar különböző szereplőinek.

Betonfelület védelem

Felületvédelem beton felületen, betonjavítás

Az épített környezetünk nagy része betonból készül, ami az idő múlásával erodál és korrodál. Ezeket a szerkezeteket is meg kell védeni a korrózió káros hatásaitól. Betonkémények, betonfalak hidak, árvízi műtárgyak felületvédelme a szmog, a savas esők, valamint a szélsőséges időjárás által okozott korrózióval, illetve a civilizáció szennyezésével (grafiti, plakát) szemben. Betonjavítás, vízzáró szigetelés, speciális két komponensű polyurea, PU bevonatokkal.

Speciális bevonatok

Szigetelés szórt PUR habbal

A poliuretán hab könnyű, kiváló hõ- és vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, gyorsan, egyszerûen felhordható. A szórt PUR hab a hagyományos hõszigeteléssel szemben minden ponton tapad a hordozó felületre, fényvédõ réteggel ellátva hosszú élettartamú, korrózióvédelmi funkciókat is ellát. Ellenáll savaknak, olajnak, benzinnek, jó tűzállósági tulajdonságokkal rendelkezik. A szórt poliuretán hab felhasználási területei: épületek, építmények tetejének és oldalfalának szigetelése, tartályok, csövek szigetelése, mennyezet és padló szigetelése, speciális térburkolatok, mûsziklák kivitelezése...stb.

Ipari padlóbevonatok

A nagyobb igénybevételnek kitett beton padlók védelmére a legkedvezõbb megoldás az ipari padlóbevonatok készítése. Esztétikus, higiénikus, valamint hosszú élettartamú. Nincsenek fugák, dilatációs hézagok, igény szerint lehet a padló csúszásmentes, vagy éppen üveg simaságú. Cégünk nagy kopásállóságú, vegyszerálló, antisztatikus, vezetõképes, és élelmiszeripari padlóbevonatokat egyaránt készít.

Lőtt betontechnológia

Társaságunk fennállása óta vonzza a különleges, nehezen elvégezhető megbízásokat. A kivitelezés nehézségei ellenére mindenesetben sikerrel elvégeztük a ránk bízott feladatot. Betonjavítás, speciális vakolatok, szigetelések, vízzáró rétegek képzése gépesített, speciális GRACO ipari berendezésekkel.

Munkavégzés a magasban hajóútban és a víz alatt

Bármilyen felületen, bármilyen célból, igény szerinti bevonat.

Díszletek öregítése